Gå til innhold

#Vondestien

Vondestien er den gamle gangvegen til Uddal gård på Vest-Lista. Stien er delvis bratt og ulendt men er sikret på de mest utsatte steder med flotte smijernsrekkverk. Den er hverken for lang eller for tung til en familietur, men egner seg kanskje ikke for de aller minste.

Snekkestø er ei lita havn nedenfor Rudjord, et populært turmål i seg selv for folk som liker å fiske. Fra parkeringsplassen på Snekkestø går stien nordøstover, forbi naust og rullesteinstrand. Her starter selve Vondestien. Du går nå over svaberg, og kommer snart til rekkverk, da blir det fort bratt. Stien går nå i fjellsida over sjøen, og etter en 400 m kommer du ned ved Uddal.

Det har vært to dødsfall langs Vondestien – i 1877 falt en tjenestejente i sjøen da hun skled på det glatte fjellet og i 1993 ble en jente i 20-årene tatt av brottsjø. Vær oppmerksom – unngå turen i uvær og når det er frost og glatt!

Til Vondestien kan du gå fra Snekkestø, Rudjord (Munkekyrkja) eller fra Udal. Fra hytta på Udal går du sørover over bekken og følger stien.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Nettsted-statistikk

  • 6 135 treff
%d bloggere liker dette: