Gå til innhold

#Månafossen – #Mån – #Frafjord

Månafossen er en av de største turistattraksjonene i Rogaland, så her går du sjelden alene.  Den er høyest i Rogaland med sine 90 meter (nr. 7 i Norge) og et flott skue uansett vannføring. Vil anbefale alle å kombinere Månafossen med en tur inn til Mån.

 Turen starter bratt opp fra parkeringsplassen. Enkelte partier er veldig bratte, men der er satt opp kjettinger som en kan holde seg i. På en fin søndag må du regne med litt kø, men du er fremme ved Månafossen etter kun 20 – 30 minutt. Etter å beskuet fossefallet og foreviget den på bilde, er det tid for å fortsette inn til Mån. Følger god sti videre innover med noen få steinete partier. På en høyde får du utsikt ned til fjellgarden Mån og videre innover Fidjadalen. Jæren Friluftsråd har restaurert Mån og det er mulig å bestile overnatting. Området like innenfor Mån er imidlertid veldig fin til å overnatte i telt og kan anbefales spesielt for barnefamilier.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Nettsted-statistikk

  • 6 135 treff
%d bloggere liker dette: