Gå til innhold

#Vedefjell – 143moh

Dette er en kort fin tur på ca en time. Fra toppen ser du horisonten og kystleia hele veien fra Lindesnes til Farsund.

Fra Lyngdal kjører du sørover mot Korshavn til Belland (ca 10 km.)
Parkerinsplass finner du ved det gamle skolehuset på Belland. Start turen med å gå veien mot Bordvika. Ta veien til venstre før første huset på venstre side. Etter ca 200 meter starter stien som er merket med gul farge helt til toppen 143 moh. Lengden på stien er ca 1100 m.
På toppen finnes det tavler med informasjon om Vedefjellet og dette eldgamle varslingssystemet som var langs kysten. » I gammel tid sto folk vakt på de beste utsiktsplassene langs kysten. Idet fientlige skip nærmet seg, ble store bål tent for å varsle folk og mobilisere forsvar»

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Nettsted-statistikk

  • 6 135 treff
%d bloggere liker dette: